miercuri, august 13, 2008

Activităţi culturale pentru copiii cu deficienţe de vorbire şi auzActivităţi culturale pentru copiii cu deficienţe de vorbire şi auz (Imagine: Mediafax Foto)
Trupe de teatru din Franţa, Italia şi România participă, în perioada 19 - 24 august, la proiectul cultural "Agora", dedicat copiilor cu deficienţe de vorbire şi auz, organizat de Asociaţia "Trubadurii Secolului XXI" la Palatul "Curtea Veche" din Bucureşti.

Proiectul cultural Agora este realizat cu sprijinul Muzeului Şuţu şi al Palatului "Curtea Veche" şi are ca parteneri companiile "Specimen Teatro" (Lecce, Italia) şi "Les Enfants Terribles" (Limoges, Franţa) şi Şcoala Specială pentru surzi nr. 1 Bucureşti.

În prima etapă a proiectului, care se desfăşoară în perioada 19 - 21 august, va avea loc un atelier de creaţie la Şcoala Specială pentru Surzi, la care vor participa tineri artişti din România, Italia şi Franţa şi trei copii cu deficienţe de vorbire şi auz.

Scopul este de a crea spectacolul "Agora", care are ca temă societatea mondială de consum din cele mai vechi timpuri pînă azi.

Spectacolul va fi prezentat pe 24 august, începînd cu ora 18.00, la Muzeul Palatului "Curtea Veche".

În a doua etapă, 21 - 24 august, vor avea loc, în fiecare seară, la Palatul "Curtea Veche" reprezentaţii de teatru ale trupelor din Franţa, Italia şi România.

Proiectul a început pe 1 martie 2008, cu două laboratoare de dans susţinute de Marilella Salierno şi Salvatore Gervasi, din cadrul Companiei "Specimen Teatro" din Italia, şi a continuat cu un atelier de clovnerie, "il clown dentro te", susţinut de Gaelle Chabrol, membru al companiei "Les Enfants Terribles" din Franţa.

Niciun comentariu: