sâmbătă, august 02, 2008

Băsescu atacă un ministru numindu-l "imbecil"



Băsescu atacă un ministru numindu-l
Un ministru al Cabinetului Tăriceanu a fost calificat, sâmbătă, drept "imbecil" de către preşedinţele Traian Băsescu, pentru felul în care a gestionat problema inundaţiilor din nordul Moldovei.

Aflat, sâmbătă, la Neptun, la întrunirea Asociaţiilor Comunelor din România, Traian Băsescu a recunoscut că există o problemă a salarizării în administraţia locală.

El a spus că există discrepanţe între salariile aleşilor şi cele ale numiţilor. "Este revoltător că un primar are un salariu de două ori mai mic decât şeful de post din comună, iar un judecător cu cinci ani vechime are salariul mai mare decât şeful statului”, a declarat preşedintele.

El le-a promis celor prezenţi în sală că, dacă pentru creşterea salariului său nu va face nimic, se va lupta, în schimb, pentru creşterea veniturilor primarilor, deoarece comunitatea locală nu va fi revocată de un ministru ori de un director numit, ci de primar, pentru că el se confruntă zi de zi cu problemele lor.

În acest context, Băsescu a vrut să dea un exemplu cum aleşii locali se luptă cu problemele comunităţii, în timp ce miniştri, numiţi la Bucureşti, nu se implică. "Am văzut acum, de curând, o atitudine imbecilă a unui ministru. În timp ce judeţele erau sub apă şi primarii nu ştiau ce să mai facă pentru oameni, un ministru imbecil aşezat într-un comandament cerea să vină primarii la el", a declarat preşedintele.

Întrebat despre ce demitar este vorba preşedintele a răspuns: "S-ar putea să aveţi surpriza ca acest ministru să replice fără să ştie că nu i-am dat numele". (MEDIAFAX)

Preşedintele nu a spus cine este ministrul vizat, dar la inundaţii au avut o activitate susţinută miniştrul Administraţiei şi Internelor, Cristian David, ministrul Muncii, Paul Păcuraru şi ministrul Mediului, Attila Korodi. (AMOS News)

Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a declarat pentru AMOS News că gestul şefului statului, Traian Băsescu, de a cataloga ca fiind "o atitudine imbecilă" decizia unuia din miniştrii cabinetului Tăriceanu este o "simplă mitocănie". Potrivit lui Bolcaş, prin gestul său, preşedintele deteriorează imaginea administraţiei prezidenţiale.

"Este regretabil că prin aceasta se alterează profund imaginea instituţiei prezidenţiale şi prestigiul instituţiei. Oricine încearcă, la această oră, să bănuiască cine este ministrul vizat nu poate decât să fie complice la această mitocănie", a declarat, vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş. (Claudia DUMBRAVĂ - AMOS News)

Conservatorii critică aspru declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa unui ministru, pe care la catalogat drept "imbecil". Deputatul PC, Sergiu Andon, susţine că nu este de datoria unui şef de stat să critice într-un asemenea mod un ministru.
Andon a declarat, pentru Amos News, că Băsescu a foslosit un limbaj care îi stă în caracter, dar nu şi în atribuţii.
"Din punct de vedere al exprimării, este încă o dovadă că preşedintele se află într-o stare de iritare şi nesiguranţă, care îl face să aibă acţiuni tot mai necontroloate. Pe fond, eu sunt împotriva mediatizării drumurilor politicienilor în teritoriile calamitate. Ar trebui să se reflecteze calamitatea numai din punctul de vedere al oamenilor, iar politicienii să îşi facă treaba pe teren sau în birouri, unde le este datoria şi unde le-o cere momentul. Însă nu se constituie o competiţie de imagine între diferiţi politicieni, cine înoată mai adânc în mâl şi cine mănâncă cot la cot cu nefericiţii din pateurile aduse de Guvern", a declarat deputatul PC Sergiu Andon.
Preşedintele, Traian Băsescu, se află astăzi în vizită la Constanţa, unde a participat la sesiunea Asociaţiei Comunelor din România, care s-a desfăşurat la Neptun. Şeful statului a atacat, încă o dată, Cabinetul Tăriceanu. De data aceasta, vizat direct este un ministru, al cărui nume nu îl ştim pentru că şeful statului nu l-a menţionat, dar a spălat cu el pe jos, catalogându-l drept "imbecil". ( Florentina CRISTESCU - AMOS News)

Niciun comentariu: