luni, august 04, 2008

După o îndelungată carieră de 8 luni, Nicolae Mischie a fost exclus din PNG



Nicolae Mischie a fost exclus din PNG
Fostul lider al PNG Gorj, Nicolae Mischie, a fost exclus din partid, a anunţat, luni, preşedintele organizaţiei municipale Târgu Jiu, Marian Durbăcea.

Durbăcea a dat citire unui comunicat de presă în care se menţiona că Nicolae Mischie a adus prejudicii electorale partidului şi că a fost exclus întrucât rezultatele la alegerile din 1 iunie au fost sub aşteptările celor care l-au acceptat în fruntea PNG Gorj.

"Iniţial am crezut că venirea lui Nicolae Mischie în rândurile noastre va fi benefică, dar ne-am înşelat. În loc să vină cu idei noi, cu experienţa sa politică, aşa cum noi ne-am dorit, a venit cu dorinţa de răzbunare, de acaparare a partidului şi de a dicta după bunul său plac, înlocuind preşedinţii de organizaţii fără nici un motiv", a menţionat Durbăcea.

Marian Durbăcea este cel care, după alegerile din 1 iunie, a cerut public demisia lui Mischie de la conducerea filialei judeţene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PNG Târgu Jiu a fost în conflict cu Nicolae Mischie inclusiv în campania electorală, iar, după prezentarea rezultatului alegerilor din 1 iunie, Marian Durbăcea i-a cerut acestuia să demisioneze din fruntea organizaţiei.

Mischie a menţionat atunci că rezultatele sunt destul de bune şi că Durbăcea nu trebuie luat în seamă, întrucât nu ar mai fi fost nici membru de partid în acel moment, lucru care nu s-a dovedit a fi însă real. Ulterior, Durbăcea i-a cerut demisia lui Mischie inclusiv într-o şedinţă la nivel central, de faţă cu Gigi Becali, liderul partidului.

Nicolae Mischie a fost prezent şi el, luni, la conferinţa de presă a lui Marian Durbăcea şi a reacţionat vehement la anunţul privind excluderea sa din partid.

Acesta a folosit cuvântul "răzmeriţă" pentru a caracteriza decizia luată în Biroul Judeţean Permanent şi aprobată la nivel central de structurile de conducere ale PNG.

Fostul lider al filialei Gorj a reamintit că el şi-a manifestat interesul pentru a candida ca independent la viitoarele alegeri parlamentare încă de la începutul lunii iulie, susţinând că anunţul respectiv poate fi considerat anunţul oficial al demisiei sale din PNG.

Mischie a devenit preşedinte interimar al PNG Gorj la începutul lunii martie, după o discuţie pe care a avut-o la Târgu Jiu cu liderul partidului, Gigi Becali. Nicolae Mischie s-a aflat în fruntea PSD Gorj şi a Consiliului Judeţean Gorj între 1996 şi 2004.

La alegerile din iunie, acesta a candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, obţinând circa 10.000 de voturi, filiala pe care a condus-o mai având nevoie de câteva sute de voturi pentru a atinge pragul electoral de 5%.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că va părăsi Partidul Noua Generaţie Creştin Democrat pentru a putea candida ca independent la viitoarele alegeri parlamentare. Mischie a susţinut că, la alegerile din luna iunie, partidul l-a tras în jos, un alt motiv pentru care ia în calcul candidatura sa ca independent la alegerile parlamentare fiind faptul că PNG riscă să nu atingă pragul de 5% la nivel naţional.

Niciun comentariu: