luni, august 04, 2008

Conducerea PDL ia act de decizia lui Duţu de a candida independent



Conducerea PDL ia act de decizia lui Duţu de a candida independent
Conducerea PDL a luat act, luni, de decizia lui Stelian Duţu de a candida ca independent la alegerile parlamentare din toamnă, urmând ca o decizie privind excluderea acestuia din partid să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare, singurul for care poate lua o astfel de hotărâre.

"Am luat act de decizia publică a domnului deputat Stelian Duţu de a candida independent, decizie care îl pune în afara partidului", a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan.

El a menţionat că doar Consiliul Naţional de Coordonare poate decide excluderea din partid a unui deputat.

"Procedurile statutare sunt clare: decizia de excludere a dânsului din PDL poate fi luată de Consiliul Naţional de Coordonare. Avem hotărârea Biroului Judeţean Constanţa prin care s-a propus BPN propunerea de excludere a domnului Stelian Duţu, propunere pe care o vom analiza şi o vom supune deciziei CNC, singurul organ care, potrivit Statutului, poate lua o asemenea hotărâre", a mai declarat Stolojan.

Totodată, liderul democrat-liberal a susţinut că în judeţul Constanţa există o singură conducere a filialei, deoarece, conform protocolului de fuziune dintre PD şi PLD, nu pot fi organizate alegeri interne până în 2010.

"Ceea ce dânşii au făcut acolo a constituit un consiliu aparent reglementar, având o treime din semnături, dar nu aveau dreptul să facă alegeri potrivit protocolului de fuziune, care este parte integrantă din Statut", a precizat prim-vicepreşedintele PDL.

În opinia acestuia, situaţia din organizaţia constănţeană se poate reglementa "cu calm şi cu grijă".

De asemenea, Stolojan a admis că activitatea din filiala coordonată de Valeriu Stoica şi Elena Udrea, din partea conducerii centrale, "nu se desfăşoară conform aşteptărilor", dar că va fi analizată situaţia de la Constanţa şi vor fi luate măsuri în acest sens.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică seară, că Duţu este, în opinia sa, "artizanul tensiunilor din PDL Constanţa şi al legăturilor cu PSD şi Radu Mazăre".

Pe data de 2 august, Consiliul de Coordonare Judeţean a decis schimbarea echipei lui Ion Popescu din fruntea PDL Constanţa şi numirea altei conduceri, din care fac parte şi membri care fuseseră excluşi în urmă cu câteva săptămâni de Biroul Permanent Judeţean recunoscut de către BPN.

La şedinţa BPN de luni, Emil Boc nu a fost prezent.

2 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Eu as propune sa se mute Constanta la Cluj!

Bibliotecaru spunea...

E o idee... dar ce facem cu Clujul? Ar trebui să vorbim cu vecinul de jos sau să mutăm harta?