luni, august 04, 2008

PDL îşi va sancţiona deputaţii care lipsesc de la sesiunea extraordinară



PDL îşi va sancţiona deputaţii care lipsesc de la sesiunea extraordinară (Imagine: Mediafax Foto)
Deputaţii democrat-liberali vor fi mobilizaţi prin orice mijloace pentru a participa la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor din 13 august, când vor fi dezbătute cererile DNA în cazurile Adrian Năstase şi Miron Mitrea, a decis, luni, conducerea PDL.

"BPN a luat hotărârea de a-i mobiliza pe toţi deputaţii PDL pentru a fi prezenţi la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor, unde se vor examina cererile DNA, desfăşurarea anchetelor penale şi trimiterea în justiţie a dosarelor peroanelor suspectate de acte de corupţie, pentru care trebuie avizul Camerei", a declarat prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a dat asigurări că "mobilizarea este extrem de serioasă" şi a motivat că cei doi reprezentanţi ai partidului în conducerea Camerei Deputaţilor au lipsit de la şedinţa de convocare a sesiunii extraordinare "deoarece se aflau în concedii, în afara ţării".

"Niciun deputat al PDL nu va lipsi, decât în cazuri cu totul excepţionale, de internare în spital. (...) Vom lua legătura cu fiecare deputat să înţelegem bine unde se află în ziua de 13, dacă are vreun motiv într-adevăr cu totul ieşit din comun. În rest, întrerupere de concedii, astea sunt măsurile", a mai precizat Stolojan.

Liderul PDL a menţionat că deputaţii care vor absenta de la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor vor fi sancţionaţi de partid.

Totodată, acesta a spus că deputaţii PDL vor vota pentru trimiterea în justiţie a celor doi foşti miniştri.

"Ei spun şi declară public că vor să ajungă în faţa justiţiei, să-şi dovedească nevinovăţia sau justiţia să dovedească vinovăţia. Suntem într-o situaţie de râsul lumii, în care cei împricinaţi doresc să ajungă în Justiţie, iar Parlamentul României nu-i lasă", a conchis Stolojan.

Niciun comentariu: