luni, august 04, 2008

PSD vrea sesiune parlamentară extraordinară pe tema inundaţiilor



PSD vrea sesiune parlamentară extraordinară pe tema inundaţiilor
PSD ar putea solicita convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru sfârşitul lunii august, pentru a dezbate măsurile ce trebuie luate în privinţa efectelor inundaţiilor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, deputatul social-democrat Bogdan Niculescu Duvăz.

Duvăz a precizat că doar alocuţiunea premierului Tăriceanu ce urmează a fi prezentată în sesiunea extraordinară din 13 august a Camerei Deputaţilor nu este suficientă pentru a combate efectele inundaţiilor. El a adăugat că, în opinia PSD, Parlamentul trebuie să se reunească de urgenţă pentru a dezbate şi adopta măsurile ce trebuie implementate pentru a limita efectele inundaţiilor, stabilind astfel mandatul pe care Guvernul trebuie să-l ducă la îndeplinire.

Deputatul PSD a precizat, totodată, că Parlamentul trebuie să adopte măsuri clare, el arătând că măsurile referitoare la refacerea caselor trebuie încheiate mai rapid, şi nu la 1 decembrie, aşa cum preciza premierul Tăriceanu.

"Guvernul trebuie să primească mandat de la Parlament în privinţa a ceea ce trebuie să facă", a arătat Duvăz, el menţionând că actuala guvernare începută în decembrie 2004 se face vinovată de faptul că nu a lansat proiecte semnificative în privinţa mediului şi nu a alocat fonduri suficiente pentru proiectele de lungă durată pentru combaterea despăduririlor şi amenajarea bazinelor hidrografice.

Deputatul PSD a mai susţinut că PDL are o imensă responsabilitate în ceea ce priveşte inundaţiile recente, întrucât până în aprilie 2007 a condus atât Ministerul Mediului, cât şi Garda de Mediu şi Regia Apele Române.

Duvăz a subliniat că, în ceea ce priveşte Regia Apele Române, aceasta are al patrulea director în mai puţin de trei ani şi jumătate.

"Pe măsură ce s-au schimbat alianţele de guvernare în această alianţă de dreapta, s-au schimbat şi directorii de la Apele Române", a mai spus Duvăz.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, convocarea în data de 13 august, ora 11.00, a unei sesiuni extraordinare a Camerei, cu două puncte pe ordinea de zi: situaţia inundaţiilor şi avizul începerii urmăririi penale a foştilor miniştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

Niciun comentariu: