luni, august 04, 2008

PSD vrea limitarea cheltuielilor partidelor


PSD vrea limitarea cheltuielilor partidelor şi micşorarea dimensiunilor afişelor electorale (Imagine: Mediafax Foto)
Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a declarat, luni,că PSD va solicita la începutul sesiunii parlamentare viitoare modificarea Legii finanţării partidelor politice, în sensul limitării cheltuielilor şi a micşorării dimensiunilor afişelor electorale.

Duvăz a precizat că modificarea Legii finanţării partidelor politice se impune pentru a nu transforma viitoarele colegii uninominale în instrumente de licitaţie. Deputatul PSD a arătat că partidul său va solicita reglementări clare în ceea ce priveşte limitările de finanţare, insistând pe transparenţa sponsorizărilor, pe cuantificarea clară a cheltuielilor şi pe asumarea responsabilităţilor directe ale celor care fac aceste cheltuieli.

Bogdan Niculescu Duvăz a spus, totodată, că panotajul, respectiv afişajul mare, nu are legătură în opinia PSD cu campania electorală, el arătând că panourile imense de 3 pe 5 metri care afişează chipurile zâmbitoare ale politicienilor nu şi-ar avea rostul în perioada campaniei electorale.

Duvăz a susţinut că se impune o limitare a dimensiunilor afişelor, el argumentând că un afiş de un metru pe 70 de centimetri este "arhisuficient".

PSD solicită, totodată, impunerea unei noi reglementări în legea de finanţare a partidelor politice, astfel încât înainte cu 90 de zile de campania electorală să nu se mai poată face cadouri publicitare.

"Dacă vrei să faci acte de caritate, poţi să le faci în afara campaniei electorale, ai trei ani şi jumătate pentru acest lucru", a spus Duvăz.

Niciun comentariu: