vineri, august 01, 2008

Marko:UDMR va merge singură la parlamentare



Marko:UDMR va merge singură la parlamentare (Imagine: Mediafax Foto)
UDMR va merge singură în alegerile parlamentare, în condiţiile în care conducerea PCM a refuzat oferta privind stabilirea unor candidaturi comune ale celor două formaţiuni politice, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele UDMR, Marko Bela.

Marko Bela a afirmat că a constatat că în PCM este o "confuzie şi o goană după mandate".

"A fost o dezamăgire faptul că în locul unor discuţii principiale s-a discutat pe număr de mandate. Nu există o înţelegere cu PCM. Din păcate, din ce am văzut, este vorba de o confuzie totală în PCM şi o goană după mandate", a spus Marko Bela.

Liderul UDMR a declarat că, vineri, preşedintele executiv al uniunii, Kelemen Hunor, a purtat o discuţie telefonică cu preşedintele PCM, Szasz Jeno, dar acesta a refuzat acordul cu UDMR, situaţie în care "nu va exista înţelegere cu PCM".

"UDMR merge singură în alegeri. Spre sfârşitul lunii august vom prezenta lista noastră de candidaţi", a spus Marko.

El a apreciat, în schimb, deschiderea de care a dat dovadă conducerea CNMT şi episcopul Tokes Laszlo, astfel încât cu această formaţiune dialogul va continua.

"Cu CNMT şi Tokes Laszlo vom avea un dialog, dar sperăm şi cu cei 15 la sută dintre maghiarii care nu ne-au votat. Şi pe ei trebuie să îi convingem să ne voteze la alegerile parlamentare, pentru că oferta UDMR este adresată tuturor maghiarilor din România", a subliniat liderul UDMR.


Din câte am văzut eu, UDMR a făcut orice a fost posibil pentru a unifica minoritatea maghiară şi a se asigura de depăşirea procentului electoral prag de 5%. Poate că acele grupări extremiste ar trebui să-şi asume responsabilitatea în cazul unui eşec pentru comunitatea maghiară sau să nu participe la alegeri.

Niciun comentariu: