duminică, august 03, 2008

Noua conducere a PDL Constanţa solicită girul BPN



Noua conducere a PDL Constanţa solicită girul BPN
Noua conducere a PDL Constanţa, desemnată în urma şedinţei extraordinare a Consiliului de Coordonare Judeţean în data de 2 august, a ţinut să facă mai multe precizări şi să dezmintă informaţiile potrivit cărora în spatele lor s-ar afla PSD-ul sau să CCJ-ul nu a fost convocat în mod statutar.

Reprezentanţii noului BPJ, preşedintele organizaţiei Constantin Chirilă, prim-vicepreşedintele Dumitru Bocai, secretarul general Claudiu Stratulat şi vicepreşedintele Tănase Barde au susţinut duminică, o conferinţă de presă, în sediul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa.

Ei au afirmat că nimeni nu i-a împiedicat să intre în clădire, iar reprezentanţii din Biroul Permanent Judeţean numit de către Biroul Permanent Naţional nu au venit la sediul partidului astfel că nu a avut loc o întâlnire între cele două tabere.

Tănase Barde a ţinut să precizeze că şedinţa extraordinară a Consiliului de Coordonare Judeţean a convocat statutar. Astfel, au dorit să depună lista respectivă la sediul PDL, dar un membru al partidului a refuzat să le înregistreze cererea până când nu vede lista de semnături. Din acest motiv, ei vor depune cererea la Biroul Permanent Naţional pentru a se putea constata că CCJ-ul a fost constituit în mod statutar.

Barde a respins acuzaţiile venite din cealaltă tabără că în spatele acestei mişcări s-ar afla Radu Mazăre şi PSD-ul local care ar dori să slăbească forţa democrat-liberalilor constănţeni în prag de alegeri parlamentare.

"PSD nu are nici o legătură cu ceea ce se întâmplă în organizaţia PDL Constanţa. Dacă la început cineva mai putea crede că e vorba de mâna de lui Radu Mazăre, e greu de crezut că astăzi cineva şi-ar putea imagina că Mazăre a putut să strângă 632 de membri PDL ca să decidă el în acest partid. Poate controlează o organizaţie, poate două sau trei, nu ştiu, dar e imposibil să crezi că le poate controla pe toate", a declarat Tănase Barde.

Noul preşedintele al PDL Constanţa, Constantin Chirilă, a afirmat că a fost trimisă o rezoluţie la Biroul Permanent Naţional, în care se cere conducerii centrale să ţină seama de hotărârile luate la Consiliul de Coordonare Judeţean.

"Facem apel către BPN să dea dovadă de maturitate şi să analizeze în mod corect şi obiectiv ceea ce am hotărât, în mod statutar şi spre binele organizaţiei. Asigurăm Biroul Permanent Naţional că-i recunoaştem autoritatea şi că suntem membri loiali ai partidului, nefiind uneltele nimănui", se arată în rezoluţia trimisă conducerii centrale a PDL Constanţa.

Constantin Chirilă a mai precizat că Ion Popescu, liderul PDL recunoscut de BPN, a fost căutat pentru a fi invitat să participe la şedinţa informală a BPJ-ul de duminică, deoarece, potrivit deciziei CCJ, face parte din noua structură de conducere, fiind simplu membru, dar nu a răspuns la telefon.

Dumitru Bocai a recunoscut că a fost contactat telefonic de către Ion Popescu, sâmbătă seara, şi a fost rugat ca până luni să îşi reconsidere poziţia faţă de organizaţia judeţeană. Cei prezenţi la conferinţa de presă au mai spus că nu au cunoştiinţă ca vreunul din participanţii la CCJ să fie ameninţat după şedinţa extraordinară, presiuni fiind numai înainte când s-ar fi încercat intimidarea membrilor pentru a nu participa la Consiliul de Coordonare Judeţean.

Tănase Barde a mai spus că noua conducere a democrat-liberalilor constănţeni nu are nici o problemă cu Elena Udrea, coordonatoarea PDL Constanţa.

"Nu ne deranjează Elena Udrea şi poate să rămână să coordoneze pe mai departe activitatea organizaţiei. A făcut o singură greşeală atunci când a avut prea mare încredere în Ion Popescu şi i-a încredinţat toată puterea", a precizat Tănase Barde.

Tot el a mai spus că deputatul Stelian Duţu nu se află în spatele organizării CCJ, iar punctul său de vedere exprimat în discursul susţinut la Consiliul de Coordonare Judeţean nu este împărtăşit şi de cei prezenţi.

Ion Popescu afirmase vineri seara, după şedinţa Colegiului Judeţean Director, că CCJ-ul nu este întrunit în mod statutar, iar toate hotărârile luate în cadrul acelei şedinţe extraordinare nu vor fi recunoscute de către forurile superioare ale partidului.

Pe data de 2 august, Consiliul de Coordonare Judeţean a decis schimbarea echipei lui Ion Popescu din fruntea PDL Constanţa şi numirea altei conduceri, din care fac parte şi membri care fuseseră excluşi în urmă cu câteva săptămâni de Biroul Permanent Judeţean recunoscut de către BPN.

Niciun comentariu: