luni, august 11, 2008

Nu armele omoară. Politicienii sunt responsabili.


Travka - Înger Sedat




pe strada pustie eu cad
si vad pasari albe zburand spre nisip
din stirile din ziare eu ma desprind
si iti strig chinuit nu mai pot, numai dor
aripile mele tare ma dor
verde surd, verde cad, verde ard
astazi sunt un inger sedat

sunt un inger sedat
astazi nu am cap
nici tu nu ai cap ce ma fac?
verde surd, verde cad, verde ard
astazi sunt un inger sedat

in lumini albe cobor
e omul neom al proscrisului pom
nemiscat eu te fac sa respiri sacadat
greu, anarhic, vandal, pacatos si venal
prin abisuri si urlete mov ma intorc
plictisit si ucis in lumini de neon

sunt un inger sedat
astazi nu am cap
nici tu nu ai cap ce ma fac?
verde surd, verde cad, verde surd, verde ard
astazi sunt un inger sedat

sunt un inger sedat
astazi nu am cap
nici tu nu ai cap ce ma fac?
verde surd, verde cad, verde surd, verde cad
astazi sunt un ïnger sedat

6 comentarii:

Anonim spunea...

URAAAA!:))un inceput modest, dar un mare pas pentru omenire!:) bine ca ai postat ceva mai serios!:)

Dar noi nu suntem ingeri, si nci sedati cu atat mai putin!:)))


Adevarat , adevarat, politicienii sunt cu coada imbarligata bagati aici.

Este curios cum conflictul devine "zguduitor" abia cand intervine Rusia, dar cand urmasul lui Stalin omora cu armata pe infundate osetieni civili...tacere! nu ti se pare?:)

Daca imi raspunzi, cred ca pot paria care este raspunsul!....hmmm:))

Maxi!:)

articlier spunea...

I love it!

Bibliotecaru spunea...

Putin spune către Bush că cei care vin cu tancuri sunt voluntari ruşi care sar în apărarea fraţilor lor din zona de conflict. Mi-e teamă că politica nu mai are frică de absolut nimic, domniile lor, politicienii, nu-şi mai feresc aroganţa şi nesimţirea de către publicul plătitor care zace sub lovitura armelor. Spectacolul este grotesc, iar populaţia este lovită de indiferenţă. Este un război la câţiva paşi de graniţa românească şi principala problemă a României este cine va fi şef la DNA. Apropo, este că propunerea ministerului justiţiei pentru DNA aduce foarte bine cu Elodia? Uite că au găsit-o până la urmă.

Mă uit la un şef de ziar, absolut idiot (adică vehiculează idei), nu-i dau numele, care strigă în gura mare că preşedintele nu are reacţie. Dumnealui este dintre cei care nu a sesizat o legătură între faptul că Băsescu l-a lăsat pe Văcăroiu să vegheze cu două zile înainte de război, ceea ce dovedeşte clar că ştia că va începe războiul pe perioada cât e în China. A şi subliniat, să vegheze Văcăroiu dar să nu facă nimic, de frică ca nu cumva să-i treacă o idee prin cap domnului senator şi să-şi prezinte o poziţie în calitate de locţiitor de preşedinte. Şi cum să nu "iubeşti" politica când vezi cum ia prin surprindere pe toţi un război anunţat şi negociat către toată lumea.

Fiecare glonţ tras acolo îmbogăţeşte pe cineva. Adevăratul subiect este banul care să îmbogăţească lideri politici. Din păcate astfel de afaceri se fac sub egida secretului de stat, nu pot fi cunoscute.

Anonim spunea...

Inteleg ca poezia e a ta. Imi place, desi urasc mesajul!

Bibliotecaru spunea...

Nu e poezia mea, sunt versurile cântecului Travka - Înger Sedat. Nu-mi place în mod special poezia, după mine aş schimba cel puţin un sfert din ea, dar defineşte destul de fidel ceea ce trăiesc în acest moment.
Astăzi MEDIAFAX a dat pe fluxul Cultură-Media următoarea ştire: "Misterul Elodiei: Dan Diaconescu s-a îmbogăţit în urma unei ştiri Mediafax"
Ei bine, Elodia a ajuns o ştire despre cultură în această ţară... dar nu numai Elodia, ci şi Dan Diaconescu şi îmbogăţirea sa. Poate Eminescu s-a grăbit spunând "dulce Românie", nu s-a gândit că vor fi cei din mileniul trei care fac eforturi să transforme România într-un coteţ din fundul curţii, acolo unde oamenii merg singuri.

silvica spunea...

buna seara!!!
foarte trist!
dar e ceva!