luni, august 04, 2008

O trupă germană de teatru va interpreta o scenetă pentru pacienţii unui spital


Trupa germană de teatru Theaterzirkus Primero Paso va susţine, vineri, un spectacol la Spitalul de Boli Psihice Cronice din comuna Borşa, judeţul Cluj. Actorii intenţionează, în acest fel, să încheie o etapă în care au ajutat unitatea medicală renovând-o.

Theaterzirkus Primero Paso este un proiect de integrare pentru tineret aparţinând Agenţiei Locurilor de Muncă din Ravensburg şi Centrelor de Formare Profesională din Bayern, Germania.
The image “http://www.theaterzirkus.com/Dateien/Bilder/Alltag/DSC_0410-72.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

"Un număr de zece tineri germani, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, fără loc de muncă, au venit în România şi au participat în ultima lună la mici lucrări de renovare şi la pregătirea piesei de teatru împreună cu pacienţii din cadrul Spitalului de Boli Psihice Borşa", se arată în documentul citat.

Participanţi la proiect au pregătit pentru acest eveniment 200 de lăzi de lemn, care au fost oferite pacienţilor pentru a depozita în lăzi lucruri personale.

Colaboratorii proiectului sunt Spitalul de Boli Psihice Cronice din Borşa şi Asociaţia Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihic, Cluj-Napoca.

Theaterzirkus Primero Paso a ţinut astfel, de spectacole şi la Turda, în Cluj, şi Beclean, în judeţul Bistriţa-Năsăud. (Florentina Cristescu - AMOS News)

Niciun comentariu: