vineri, august 01, 2008

PD-L solicită lui Olteanu să facă demersurile necesare pentru validarea celor 7 deputaţi, ce înlocuiesc parlamentarii demisionari


Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a transmis o declaraţie de presă referitor la solicitarea PDL către preşedintele Camerei Deputaţilor ca să facă demersurile necesare pentru validarea celor 7 deputaţi ce înlocuiesc parlamentarii demisionari. Redăm textul integral al documentului:
http://www.ziare.com/_files/Image/news/155/picture_archive_154179.jpg

"Partidul Democrat Liberal solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu să facă demersurile necesare pentru validarea deputaţilor care înlocuiesc parlamentarii PD-L aleşi în administraţia locală, în cadrul alegerilor din luna Iunie.Având în vedere că în acest moment există 15 deputaţi care aşteaptă validarea şi depunerea jurământului pentru a putea intra în drepturi depline, dintre care şapte sunt numai din partea PD-L, patru de la PNL, unul de la PSD şi 3 de la UDMR, cerem preşedintelui Camerei Deputaţilor să recurgă de urgenţă la validarea mandatelor astfel încât la şedinţa extraordinară a Camerei Deputaţilor din 13 august a.c. aceşti parlamentari să îşi poată exercita dreptul de vot.Reamintim că, încă de la data de 24 Iunie, când a avut loc primul vot în Camera Deputaţilor în privinţa începerii urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, grupul PD-L din Camera Deputaţilor a precizat că 8 parlamentari ai săi au fost aleşi în demnităţi locale şi nu mai pot fi socotiţi la cvorumul de şedinţă. Din păcate însă preşedintele Camerei Deputaţilor a ignorat acest fapt preferând să inducă idea că cei mai mulţi absenţi la acel vot au fost înregistraţi din grupul PD-L, o afirmaţie absolut falsă. Dintre cei 73 de deputaţi ai grupului PD-L, doar doi au fost absenţi nemotivat, doi dintre ei fiind motivaţi medical şi doi fiind în deplasări în afara ţării". (AMOS News)

Niciun comentariu: