vineri, august 01, 2008

PD-L solicită Curţii Constituţionale să analizeze neconstituţionalitatea Regulamentului Camerei Deputaţilor cu privire la imunitatea miniştrilor


PD-L solicită Curţii Constituţionale să analizeze înainte de 13 August neconstituţionalitatea Regulamentului Camerei Deputaţilor cu privire la imunitatea miniştrilor. Redăm declaraţia preşedintelui Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, pe această temă:

"Întrucât la data de 13 August va avea loc sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor pentru avizarea începerii urmăririi penale a foştilor miniştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea, Partidul Democrat Liberal solicită Curţii Constituţionale să analizeze sesizarea sa cu privire la neconstituţionalitatea Regulamentului Camerei Deputaţilor înainte ca această sesiune extraordinară să aibă loc.

Potrivit prevederilor actuale din Regulamentul Camerei Deputaţilor, avizul pentru urmărirea penală a miniştrilor cu statut de parlamentar necesită votul a cel puţin două treimi din membrii Camerei. Or, textul Constituţiei, prevede la art. 76 alin.2 că hotărârile se adoptă cu votul majorităţii parlamentarilor prezenţi în fiecare Cameră.

Partidul Democrat Liberal solicită ca analiza Curţii Constituţionale să fie anterioară votului din sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor pentru a se evita un vot al Parlamentului în disonanţă cu Constituţia României.

Precizăm că sesizarea Curţii Constituţionale asupra neconstituţionalităţii Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost înaintată de grupul PD-L din Camera Deputaţilor la data de 7 Iulie". (AMOS News)

Niciun comentariu: