duminică, august 03, 2008

Primarul sub lumina reflectorului


Întotdeauna m-am întrebat cum anume decurge întâlnirea dintre un primar şi cei care câştigă un contract al primăriei. Realitatea TV mi-a satisfăcut curiozitatea. Observaţi cum tânărul arhitect este pierdut de emoţie iar constructorul este excesiv de politic, încât clar este peiorativ condescendent.


Nu te mai enerva, că faci tensiune!

3 comentarii:

articlier spunea...

Cu tot respectul...
Peiorativ condescendent? Atunci de ce nu i-o fi spus Oprescu, pe neasteptate, "ba, nu ma mai lua la misto!". N-o fi inteles?

Bibliotecaru spunea...

Dumneavoastră, când vă zugrăviţi în casă, îşi începe zugravul fiecare propoziţie cu forme de genul "Cu tot respectul" sau "Permiteţi să raportez" sau "Aş dori să vă adresez o întrebare"... Probabil o chestiune de percepţie. Pe mine m-ar fi enervat. Eu cred că primarul Oprescu a avut şi o atitudine dictată de camerele de luat vederi.

articlier spunea...

Stimate Bibliotecar,

a. Fiindca eu sunt cel care plateste, nu-mi aleg decat acei zugravi care nu uita lucrul asta si, din experienta recenta, pot sa va spun ca cel putin in provincie zugravii din aceasta categorie sunt din ce in ce mai multi.
b. Poate mai degraba Oprescu s-a complacut in slugarnicia sefului de santier. Am asistat in tinerete la doua intalniri ale lui Ceausescu cu santieristi si pot sa va spun ca activistii erau asa slugarnici nu constructorii. Puteau sa-l si injure, tot pe santier ar fi ramas. Amintiti-va, daca ati vazut-o, Siberiada...
c. Un chirurg sensibil la camerele de luat vederi?

PS: Sunt de doua zile pe bloguri, intr-o, sa-i zicem, recunoastere prin lupta. E o forma de cunoastere si comunicare pe care n-am experimentat-o pana acum. De "postat" (ce ma enerveaza termenul asta!) n-am facut-o decat pe blogul Elenei Udrea... Acolo sunt Nimrod, Bibliotecarule, Nimrod...