miercuri, august 13, 2008

Primăria Capitalei


COMUNICAT DE PRESĂ

Primarul General Prof. Dr. Sorin Oprescu a semnat dispoziţia de desfacere a contractului individual de muncă pentru dl. Virgil Cîrstea, director al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti

.

Decizia se bazează pe Raportul întocmit de Comisia de Disciplină a PMB, care l-a audiat pe dl. Cîrstea joi, 7 august 2008, şi care a constatat deficienţe în îndeplinirea atribuţiilor stabilite prin fişa postului privind administrarea legală şi eficientă a patrimoniului, precum şi încălcarea atribuţiilor privind aplicarea Hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi a Dispoziţiilor Primarului General.

Până la ocuparea prin concurs a postului, atribuţiile de director au fost delegate d-lui Usein Iuxel, contabil-şef al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Dispoziţia Primarului General este efectivă, potrivit legii, din momentul comunicării ei.

14 comentarii:

silvica spunea...

"atributii stabilite prin fisa postului"?
l-a intrebat cineva pe acest domn cand a aflat de fisa postului?
cand a fost ticluita?
daca nu cumva aceasta fisa a postului este ,intr-un anume fel, o capcana intinsa ?
cu loc de interpretari!
fisa postului -un instrument ,mijloc de eliminare la un moment dat!
de-a lungul exercitarii atributiilor se ivesc fel si fel de situatii in care cerintele fisei postului sunt contradictorii!este atat de usor sa se elimine o pesoana indezirabila cu ajutorul fisei postului!mai ales cand apar "pretendenti" utili

Bibliotecaru spunea...

Sunt evidente două lucruri, primul lucru... prevederile Codului Muncii nu sunt "obligatorii" pentru că angajatul nu are putere să ducă în instanţă angajatorul, şi cel de al doilea, că angajatul nu prea se uită ce semnează la angajare (vezi acea secretară care a semnat un contract de muncă în care scria că e obligată să facă masaj erotic patronului şi administratorului).
În acest caz, justificarea este una dintre puţinele pe care angajatorul le are la dispoziţie. Sunt absolut convins că dacă Virgil Cîrstea ar da în judecată primăria, ar avea mari şanse să câştige.

silvica spunea...

nu numai ca angajatul"nu are putere sa duca in instanta angajatorul",ramane si cu frica -"se va opri aici?"(angajatorul),"ce mai urmeaza?"
si una peste alta,persoanele cu care a contribuit la "neindeplinirea atributiilor"raman in continuare,ba chiar se aseaza in locul "eliminatului"

Bibliotecaru spunea...

Eu cunosc pe cineva care a acţionat patronul în judecată şi, după cam un an, a câştigat procesul şi a fost reangajat în condiţiile de dinainte.

silvica spunea...

de la alegeri incoace ,in toate primariile (cel putin doua),exista o frica continua printre angajati:va mai ramane la acelasi compartiment?;
va mai avea loc in birou?;se va desfiinta compartimentul?
frica de a pleca in concediu!
exista riscul sa nu mai aibe loc in birou la intoarcere!
supravietuieste cine si-a adus aportul in campanie!
si cine a fost inspirat sa adere....la momentul oportun!
si atat!
azi dimineata (sau deja ieri!)numai despre astea am vb la servici!
asta pt ca am ramas (cred eu )in birou cu cele cu care imi permit sa comentez!
altfel...oricand ne paste o eliminare!
omerta?parca asa se chema ?legea tacerii!cu greu pot sa o accept!
ok!
imi trece mie!
poate ajung sa plec si eu in concediu si sper sa imi gasesc biroul ,si sa citesc aici si sa ma rusinez ca am aberat!

silvica spunea...

chiar BIBLIOTECARU a citit ce am scris si mi-a si raspuns?
multumesc!
o noapte buna!
(dimineata muzica si articolele de pe blogul tau sunt vitaminele mele!)

Bibliotecaru spunea...

Este evident că instituţiile cu "cap" nou pe fotoliul capitonat sunt scuturate (electrocutate) de un curent al schimbării. Fiecare îşi vrea oamenii lui în instituţie, fiecare încearcă să-şi pună în posturi cheie pe cineva în care are încredere, care nu-l va săpa...
Dar există şi o soluţie la astfel de gesturi, anume ca primarii să vină din zona funcţionarilor din primărie. Eu nu înţeleg de ce funcţionarii din primărie, apolitici sau mai ales apolitici, nu-şi depun candidatura. Există riscul de a nu fi aleşi nici cu 1%, este adevărat, dar dacă un funcţionar din primărie obţine cel puţin 20%, va fi desigur viceprimar, sau un consilier important. Dacă "iese" primar... el va cunoaşte pe toţi din primărie, adică pe cei care ard gazul, pe cei care iau şpagă, pe cei care sunt mulţumiţi şi nemulţumiţi, pe cei care muncesc bine, pe cei care muncesc rău... Eu cred că un funcţionar din primărie, ca primar, ar fi cea mai indicată cale spre o primărie funcţională şi echilibrată. Măcar primarul va cunoaşte legile primăriei, nu-i aşa?

silvica spunea...

"o primarie functionala si echilibrata"
esti un idealist!
(visator!)-(e de bine!)
ce frumos scrie la carti!
ca fata mosului a facut curatenie,a ingrijit animalele si a fost rasplatita!
povestea s-a schimbat!
si eu visam ca o sa schimb lumea !
sa-i invat pe cei din jur sa se respecte ,sa se supuna binelui si frumosului,sa impartaseasca din experienta proprie si sa acapareze din exterior....
40 de ani am visat frumos ,asteptand sa se intample cum am citit eu ca se intampla!
in mai putin de 1 an am aflat ca in realitate se intampla exact opusul celor citite!
...
sper sa intelegi ce am vrut spun!
eu nu am un stil de exprimare academician!
eu vb acasa macedoneste (un vocabular sarac ,simplu),iar la servici tb sa ma exprim cat mai simplu ca sa ma fac inteleasa de catre cetateni!

Bibliotecaru spunea...

Sigur că înţeleg, problema lui Făt-frumos o am şi eu. De aceea cei care cresc pe stradă se descurcă mai bine, pentru că se alfabetizează în realitate şi nu aud acele poveşti care duc întotdeauna la câştigarea luptei de către fiului cel mic.

Problema este că societatea are pe lângă legile scrise şi virtuale, un set de legi native, orale şi reale.

Bibliotecaru spunea...

Nu mă pot gândi la câştig când este vorba de un principiu.
Căluţul înseamnă libertate, roz însemnă inocenţă, svastica pe crupă înseamnă semnul de proprietate însemnat cu danga... osul nu m-am prins ce înseamnă. dar nici nu am fost acolo să-mi dau seama. S-ar putea să fie totul pus într-un castron şi atunci osul ar avea sens...

Eu am tradus căluţul ca fiind opresiunea statului asupra sincerităţii şi libertăţii inocenţei.

Reacţia mea a fost însă înainte de a vedea ceva din expoziţie, pentru că orice ar fi fost acolo, politica nu avea voie să se exprime împotrivă. Chiar discutasem cu cineva, câteva zile mai înainte, "ce bine că ICR a început să aibă activitate". Acest scandal tâmp, pornit de un om tâmp, cu o gândire îngălată (mă refer la acel John Marinescu şi îmi pare rău că trebuie să folosesc aceste cuvinte) a pus la pământ câţiva ani de muncă în care ICR începuse să producă evenimente culturale şi o mişcare destul de puternică spre cultură.

Dacă aveţi impresia că politica a luat atitudine contra acelei svastici, de ce credeţi că nu reacţionează asupra unor membri ai politicii care subvenţionează şi susţin mişcarea legionară şi noua dreaptă, mişcări extremiste interzise şi de Constituţie. Alea sunt pe faţă, sunt organizaţii care visează să tragă cu mitraliera în rromi din maşină, în membri MISA, în evrei... Aceste organizaţii nici măcar nu se feresc, au site-uri, au manifestări publice în care se strigă expozeuri fasciste, le găseşti prin galerii la meciurile de fotbal... ele nu se ascund pentru că politicienii din vârful statului român le ocrotesc. Şi totuşi politicienii care strigă împotriva unui căluţ roz nu strigă deloc la aceste acţiuni.

silvica spunea...

se intampla acasa,nu in state!

Bibliotecaru spunea...

Păi în statele unite sunt atâtea mişcări naziste... plus kkk.
Ce credeţi că înseamnă WASP? (organizaţia nu formaţia de rock)

silvica spunea...

ori nu stiu eu sa caut ,ori nu stiu eu sa caut......
am gasit WASP -grup etnic,ce am inteles eu ..
si daca ai vrea sa spui de alte organizatii care, spuneai tu,"viseaza sa traga cu mitraliera " in...,din punctul meu de vedere ,sunt binevenite!
atat timp cat efectul lor e asemeni sperietorii in vie!
aceste manifestari sunt interzise de dragul interzicerii!
ca de intamplat se intampla ce se intampla:e de ajuns sa ne uitam la stirile de la ora 5!
nu sunt importante numeroasele victime ale celor infierati si'amenintati" de acele organizatii?
suna a ipocrizie !

Bibliotecaru spunea...

WASP înseamnă White Anglo-Saxon Protestant, după cum vedeţi nu implică numai rasă ci şi religia.
WASP
Este vorba tot despre un curent de eugenie. Nu insist.

Nu sunt sperietori. Poate aţi auzit de bătăi de stradă cu lanţuri şi bâte între galeria Steaua şi Rapid... cam de aici pleacă. Sunt tineri de 18-23 de ani care trăiesc intens aceste elemente fanatice care, dacă li s-ar da arme şi ar fi ocrotite politic, ar avea aceleaşi atitudini precum legionarii ocrotiţi de nazişti. Eu nu cred că este de glumă.