duminică, august 03, 2008

Raluca Turcan susţine că sondajul INSOMAR va inspira PD-L, la stabilirea ofertei pentru postul de premier


Vicepreşedintele PD-L, Raluca Turcan, susţine că rezultatele sondajului INSOMAR vor fi luate în considerare, atunci când partidul va face o propunere, pentru postul de premier al României.

Turcan a menţionat că există o serie de criterii, pe care trebuie să le îndeplinească un politician, pentru a fi propus de PD-L, pentru şefia guvernului, iar printre acestea se numără şi popularitatea. "Există o serie de criterii, de care trebuie să ţinem cont. Există şi alte amănunte, care vor fi luate în considerare, la desemnarea ofertei noastre, pentru postul de premier, nu doar rezultatele unor sondaje. Totuşi, Theodor Stolojan a fost în toate sondajele între primii 3 politicieni apreciaţi de electorat", a declarat, pentru AMOS News, Raluca Turcan.

Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, Traian Băsescu ar putea deveni, din nou, preşedinte, iar Theodor Stolojan premier. Acestea sunt concluziile ultimului sondaj de opinie realizat de INSOMAR, conform Realitatea TV.

24% dintre respondenţi chestionarului INSOMAR l-ar dori, în fruntea guvernului, pe europarlamentarul democrat-liberal Theodor Stolojan. Premierul Călin Popescu Tăriceanu este dorit de 19% dintre cei chestionaţi, fiind urmat de preşedintele PSD, Mircea Geoană cu 17%, şi de omul de afaceri, Ion Ţiriac, cu 13 procente.

La capitolul încredere în politicieni, pe primul loc se clasează tot Traian Băsescu, cu 49%, urmat de Theodor Stolojan cu 33%, Călin Popescu Tăriceanu cu 26%, Mircea Geoană cu 24 şi Emil Boc cu 23%.

Sondajul INSOMAR a fost realizat în perioada 22 - 30 Iulie pe un eşantion de 1.506 persoane şi are o marjă de eroare de 2,8%. (Cosmin Buhuş - AMOS News)

Niciun comentariu: