duminică, august 03, 2008

Rompetrol şi Fundaţia Dinu Patriciu sprijină reconstrucţia şcolilor şi grădiniţelor


Grupul Rompetrol în parteneriat cu Fundaţia Dinu Patriciu va sprijini autorităţile locale în reconstrucţia şcolilor şi grădiniţelor din zonele afectate de recentele inundaţii, valoarea totală a donaţiei ridicându-se la 300.000 Euro, informează un comunicat de presă al Grupului Rompetrol, remis AMOS News.

“Am luat deja legătura cu o parte din autorităţile locale pentru identificarea, evaluarea si stabilirea sumelor necesare lucrărilor de reconstrucţie, reparaţii, utilare completă şi dotare cu mobilier şi materiale didactice. Credem în datoria morală a fiecăruia dintre noi de a sprijini educaţia în toate formele ei, în mod direct şi fără intermediari” declară Tincuţa Baltag, director general al Fundaţiei Dinu Patriciu.

Potrivit documentului de presă, Fundaţia Dinu Patriciu va coordona atât analiza şi stabilirea priorităţilor cât şi programul de reconstrucţie, obiectivul principal fiind finalizarea lucrărilor până la deschiderea noului an şcolar.

La suma totală, fundaţia va contribui cu 50.000 Euro, urmând ca diferenţa să fie asigurată de Rompetrol prin colectarea timp de o lună de zile a 1 ban din preţul fiecărui litru de carburant vândut în staţiile proprii. Această măsură nu va afecta preţurile carburanţilor comercializaţi de companie, se mai arată în comunicatul de presă.

“În paralel, la solicitarea angajaţilor Grupului se vor înfiinţa puncte de colectare în companiile Rompetrol, ajutoarele urmând să fie distribuite în funcţie de necesităţile locuitorilor din zonele afectate” afirmă Dinu Patriciu, director general al Grupului Rompetrol şi preşedinte al Fundaţiei Dinu Patriciu.

Grupul Rompetrol a iniţiat în primăvara anului 2005 programul “Rompetrol pentru români”, destinat reconstrucţiei zonei de vest a ţării puternic afectată de inundaţii. Valoarea totală a donaţiei Rompetrol s-a ridicat în 2005 la aproximativ 350.000 USD, se mai arată în documentul de presă. (AMOS News)

Niciun comentariu: