marți, august 12, 2008

Soluţia Monicăi Şefbănescu la şefia DNA pare să fi primit girul Parlamentului României


Reacţiile la propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu pentru şefia DNA, din partea partidelor parlamentare, par să izoleze complet PD-L. Reacţiile PRM, UDMR, PC, PSD şi cea implicită a PNL, sunt favorabile numiri doamnei Şerbănescu. Este interesantă o astfel de atitudine, ea denotă o anumită presiune pe care DNA o avea asupra zonei politice. De aici nu se poate trage decât un sistem veste bună - veste rea. Ori DNA-ul era competent şi atunci urmărea prin orice cale să prindă corupţii din România, liderii partidelor simţind brusc o senzaţie de frică, ori DNA-ul era politizat şi atunci partidele victimă s-au bucurat că pot schimba direcţia politică a Direcţiei (dacă mi se permite jocul de cuvinte). Iată luările de poziţie consemnate de MEDIAFAX:
Reacţii la propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu pentru şefia DNA

Bolcaş salută decizia ministrului Justiţiei

Vicepreşedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcaş, salută decizia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de a nu reînnoi mandatul lui Daniel Morar ca procuror şef al DNA.

"Acum înţeleg care au fost raţiunile şi sforile întocmirii raportului Comisiei Europene pe probleme de justiţie, ceea ce îl discreditează totalmente", a declarat, luni, deputatul PRM, pentru agenţia MEDIAFAX.

Lucian Bolcaş consideră că numirea în postul de Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles a unui om care şi-a dovedit deplina incapacitate în domeniul justiţiei pe perioada mandatului la conducerea DNA este de natură să sfideze pe toată lumea.

Kelemen Hunor: Probabil Predoiu a ajuns la concluzia că rezultatele DNA cu Morar ar fi fost aceleaşi

"Dânsul a a ajuns, probabil, la concluzia că, dacă ar fi mers în continuare cu Daniel Morar, rezultatele ar fi fost aceleaşi din ultimii ldoi ani", a fost de părere Kelemen Hunor.

"Daniel Morar, acasă, la Cluj, la Bucureşti sau la Bruxelles este acelaşi", a spus el, întrebat despre propunerea ca Morar să fie numit Înalt reprezentant al României pe probleme de justiţie la Bruxelles.

Liderul UDMR a spus că respectă decizia ministrului Justiţiei privind propunerea Monicăi Şerbănescu pentru funcţia de procuror şef al DNA, în condiţiile în care această nominalizare intră în atribuţiile sale.

Kelemen Hunor a refuzat să facă alte comentarii referitoare la cele nouă nominalizări, declarându-şi convingerea că ministrul a luat aceste decizii după analiză temeinică.

Andon: Decizia lui Predoiu în privinţa şefiei DNA, "foarte chibzuită" şi motivată "elegant şi bine"

Vicepreşedintele PC Sergiu Andon a declarat că decizia de înlocuire a procurorului şef al DNA Daniel Morar şi propunerea pentru numirea în această funcţie a Monicăi Şerbănescu este o măsură "foarte chibzuită" şi motivată "elegant şi bine" de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Andon, care este şi preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că "persoana aleasă este bună, iar şansa care i se dă fostului procuror şef este şi ea onorabilă". El a adăugat, referitor la propunerea ca Morar să ocupe funcţia de înalt reprezentat al României la Bruxelles pe probleme de justiţie, că acestuia i se pot aprecia, "pe lângă slăbiciuni, şi buna credinţă şi o indiscutabilă consecvenţă, calităţi reale, dar nu suficiente" pentru o răspundere ca aceea de şef al DNA.

"Un bun procuror, mai ales un procuror şef, trebuie să fie nu numai un comisar Catani, ci şi primul judecător al cazului", a adăugat Andon.

În opinia lui Sergiu Andon, Daniel Morar nu putea rămâne în funcţia de procuror şef la DNA, deoarece principiul în această materie este rotaţia cadrelor, prevăzut în Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, adoptată în 2003. "Aşă că toată tevatura făcută în jurul acestui arhanghel al corectitudinii a fost deplasată", a adăugat Sergiu Andon.

Ponta: În cazul lui Morar, Predoiu a făcut singurul lucru normal şi de bun simţ pe care-l putea face

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că, prin decizia de a nu-i prelungi mandatul lui Daniel Morar la DNA, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut singurul lucru "normal" şi "de bun simţ", precizând că PSD este mulţumit de luarea deciziei înaintea consultărilor de la Cotroceni.

"Ministrul Predoiu a făcut singurul lucru normal pe care putea să îl facă, şi de bun simţ, şi anume nu i-a prelungit mandatul lui Daniel Morar, în ciuda presiunilor de la tot felul de unelte ale PD-ului, gen doamna Pippidi", a precizat Ponta, pentru MEDIAFAX.

El a arătat că Monica Şerbănescu, propusă pentru şefia DNA, este o persoană puţin cunoscută şi, în consecinţă, puţin controversată, de la care aşteaptă ca, în perioada următoare, să se prezinte în faţa CSM cu un plan de management, astfel încât DNA să devină "eficient şi independent".

"A numit (ministrul Cătălin Predoiu - n.r.) o nouă persoană, foarte puţin cunoscută şi, implicit, deocamdată foarte puţin controversată, de la care aşteptăm ca în perioada imediat următoare să vină la CSM, aşa cum vin toţi procurorii generali de Curţi de Apel şi şefii de Parchete inferioare, cu un plan de management, aşa încât DNA să fie eficient şi independent, exact ce nu a fost în vremea lui Daniel Morar, când a fost ineficient. Nici măcar pe pesedişti nu a reuşit domnul Morar să îi urmărească cum îşi dorea", a adăugat Ponta.

Boc: Înlocuirea lui Morar la şefia DNA - o execuţie politică făcută de PNL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că propunerea ministrului Justiţiei pentru înlocuirea lui Daniel Morar la şefia DNA "nu are niciun fel de logică şi de acoperire morală", atâta vreme cât Raportul CE relevă că anchetele DNA sunt imparţiale şi echidistante.

"Este vorba de o execuţie politică a şefului DNA de către PNL, pentru ca acest partid să se poată menţine în continuare la putere şi pentru a evita o moţiune de cenzură anunţată de PSD dacă îl propune în continuare pe Daniel Morar. Această propunere a PNL nu are niciun fel de logică şi de acoperire morală, atâta vreme cât Raportul de ţară al Comisiei Europene, care nu poate fi acuzat de partizanat politic, spune negru pe alb că anchetele DNA sunt imparţiale şi echidistante, din punct de vedere politic", a declarat Emil Boc.

El a susţinut că datele prezentate în Raportul CE l-ar fi putut determina pe ministrul Justiţiei să propună prelungirea mandatului lui Daniel Morar la conducerea DNA.

"Propunerea pe care o înaintează ministrul Justiţiei nu are acoperire nici juridică, nici morală şi nici politică", a mai spus Boc.

Referindu-se la intenţia lui Cătălin Predoiu de a-i propune lui Daniel Morar preluarea postului de înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau de adjunct al DNA, liderul PDL a afirmat că aceasta se înscrie "în stilul jocului românesc: când vrei să scapi de cineva te faci că-l avansezi".

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/2913925/5/monica-serbanescu.jpg?width=800&height=600
Cine sunteţi dumneavoastră, doamnă Monica Şerbănescu?



Dana - Cine esti tu
Esti o lacrima ce-aluneca
Pe-obrajii calzi de dragoste
Esti iluzie sau poate patima
Bataia sfanta a dragostei
Esti cuvantul ce eu nu-l rostesc
De teama sa nu stric un vis
Esti parfumul poate-al dragostei
Ce-mi pare inca interzis...
Cine esti tu si cine sunt eu
De ce nu ma lasi sa-mi raspund
Mi-e teama sa aflu ca tu nu esti om
Si poate doar luna din cer
Cine esti tu si cine sunt eu
De ce nu ma lasi sa-mi raspund
Mi-e teama sa aflu ca tu nu esti om
Si poate doar luna din cer
O mana coboara si mangaie fata
Mi-e teama , mi-e frica, mi-e dor
Spune cuvinte , m-alina si rade
Si-apoi imi apare in somn
O alta dimineata , intr-o alta toamna muta
Si-n vis mi-ai aparut
Ai fost frumos ca luna ce-nvie a sa natura
Ca luna ce coboara pe pamant...
Cine esti tu si cine sunt eu
De ce nu ma lasi sa-mi raspund
Mi-e teama sa aflu ca tu nu esti om
Si poate doar luna din cer
Cine esti tu si cine sunt eu
De ce nu ma lasi sa-mi raspund
Mi-e teama sa aflu ca tu nu esti om
Si poate doar luna din cer...
Cine esti tu?


Vă las pe domniile voastre să hotărâţi cine cui face o declaraţie de dragoste...

Niciun comentariu: