miercuri, decembrie 03, 2008

DNA...


2 decembrie 2008

Nr. 321/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul BUCUR CLAUDIU, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul lunii noiembrie 2008, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, a pretins şi primit de la o persoană fizică suma totală de 15.000 euro, pentru ca, în schimb, să efectueze cercetări penale care să-i fie favorabile persoanei denunţătoare.
La data de 1 decembrie 2008, inculpatul Bucur Claudiu a fost prins în flagrant de procurori după ce a primit suma totală de 11.000 euro şi 4 000 RON, diferenţa de bani fiind primită anterior.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
La data de 2 decembrie 2008, inculpatul Bucur Claudiu a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea acestuia pe o perioadă de 30 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Niciun comentariu: