luni, decembrie 01, 2008

România – invitaţie la călătorie


Expoziţia "România – invitaţie la călătorie”, dedicată Zilei Naţionale a României
01.12.2008, Warszawa

Expoziţia "România – invitaţie la călătorie” prezintă publicului larg, dar şi circuitelor diplomatice, oficiale sau profesionale, o Românie de o frumuseţe naturală covârşitoare, fotografiată de un grup de talentaţi peisagişti români şi polonezi: Petruţ Călinescu, Dan Dinu, Silviu Gheţie, Romeo Huidu, Paweł Mazur, Marian Plaino, Maciej Szal.

Contrapunct al fotografiei documentare, captivată aproape exclusiv de cadrul sumbru sau grotesc, expoziţia încearcă să suprindă un loc uimitor în care planurile, culorile, volumele, luminozitatea, perspectiva suscită imediat emoţiile cele mai profunde. Cele 15 planşe fotografice de format 90cmx60cm prezintă în special peisaje montane sau din Delta Dunării – forme naturale impresionante, cu care sensibilitatea poloneză rezonează imediat.

"România – invitaţie la călătorie” este realizată împreună cu Ambasada României la Varşovia, iar vernisajul va avea loc, în data de 1 decembrie 2008, la recepţia oferită cu ocazia Zilei Naţionale a României, în saloanele exclusivistului hotel varşovian "Bristol”.





(sursa : http://www.icr.ro)

Niciun comentariu: