vineri, august 01, 2008

Ioan Turc: PNL trebuie să excludă o colaborare cu PDL



Ioan Turc: PNL trebuie să excludă o colaborare cu PDL
Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Turc, a declarat, vineri, că, în opinia sa, aşa cum PNL a exclus o colaborare cu PSD în 2004, tot aşa trebuie să procedeze şi cu PDL în acest ciclu electoral.

"Dacă în anul 2004 s-ar fi pus problema unei alianţe între PNL şi PSD, cred că am fi fost oripilaţi cu toţii, nu numai noi, cei care facem politică în PNL. În acest moment, cred că o alianţă între PNL şi PDL ar fi exact ceea ce ar fi fost o alianţă între PNL şi PSD la momentul 2004, adică nefirească", a declarat Ioan Turc.

Deputatul şi-a argumentat poziţia prin aceea că în ultimii ani au fost multe "conflicte în care s-a jignit la modul grobian şi în care s-au pus frâne din punct de vedere instituţional", referindu-se la atitudinea preşedintelui Traian Băsescu, "care a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a dărâma Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu".

"Acum să vii şi să spui despre interesul naţional, despre ce se va întâmpla după alegeri, despre aritmetica electorală, nu cred că ar fi corect şi cred că am deruta o bună parte a electoratului. Cred chiar că nu ar mai înţelege nimic. Cred că PNL, pentru o etapă, pentru un ciclu electoral, aşa cum a exclus orice colaborare cu PSD în 2004, trebuie să excludă o colaborare cu PDL în 2008. Este poziţia pe care o am eu la nivel individual", a spus Ioan Turc.

Niciun comentariu: