luni, august 04, 2008

Uniunea Europeană ne-ar putea omorî prin promovarea alimentaţiei nesănătoase


Legile Uniunii Europene (UE) privind subvenţiile acordate fermierilor au dus la o supraproducţie de lapte şi carne de vită în Europa. Fapt care ar putea provoca mii de decese cauzate de boli de inimă şi infarcte prin promovarea produselor bogate în grăsimi.
Potrivit unui studiu publicat de ediţia electronică EUObserver, UE investeşte aproximativ 16 miliarde de euro anual pentru promovarea producţiei de lapte, din care 500 de milioane de euro sunt alocate creşterii consumului domestic de unt.
„Politica Agricolă Română ar putea să devină un risc la adresa sănătăţii publice în UE şi ar putea provoca probleme de sănătate prin tipul de mâncare consumată. Acesta ar putea fi descris în mod contradictoriu ca «un sistem gândit să îi omoare pe europeni prin provocarea bolilor coronariene (CHD)»”, precizează studiul.
Numărul deceselor ce pot fi atribuite PAC a fost de aproximativ 9.800, numai în cincisprezece state vechi ale Uniunii Euorpene (UE). Studiul arată că cele mai mari valori s-au înregistrat în Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.
Studiul vine ca o găleată cu apă rece în capul legislaţiei franceze, care se pregăteşte să vină cu o serie de rocmandări în reforma PAC. Aceste proiecte de legi cu privire la sistemul de investiţii în agricultură există deja şi ar putea fi adoptate chiar în noiembrie.

Staţiile radio ar putea deveni obligatorii pentru conducatorii auto
Fie că avem maşină galbenă sau nu, autoturismele noastre vor semăna cu taxiurile cel puţin dintr-un punct de vedere: staţiile radio. Existenţa acestora ar putea deveni obligatorie în orice vehicul, dacă oficialii din cadrul Comisiei Europene vor aproba proiectul.
Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar mâine, când Comisia Europeană va dispune alocarea unui segment din spectrul de frecvenţă radio paneuropean. Scopul: şoferii vor putea ţine legătura cu centrele de control ale traficului, care vor fi obligate să ofere informaţii legate de traficul rutier şi de posibilele accidente.De asemenea centrul de control al traficului va fi echipat cu dispozitive speciale, cu care ar putea avertiza şoferii de accidente sau pericole, permiţându-le să aleagă rute alternative pentru a evita aglomeraţia. În 2006, peste 42.000 de persoane au murit în accidente rutiere, în cele 27 de state ale UE. În fiecare zi se formează cozi de maşini pe 7.500 kilometri din drumurile UE. Potrivit deciziei Comisiei, 30 de megahertzi din spectrul radio în banda 5.9 gigahertzi vor fi alocaţi, în următoarele şase luni, de guvernele europene pentru programe pentru siguranţa rutieră, fără a împiedica funcţionarea altor servicii deja existente, precum radiourile amator. Informaţia fost făcută publică de Reuters, care arată că în această vară străzile europene sunt din ce în ce mai aglomerate cu turişti care se duc spre mare sau la munte.
(Florentina Cristescu - AMOS News)

Niciun comentariu: