luni, iunie 23, 2008

DNA...


23 iunie 2008
Nr. 163/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului NICOLAE MARIAN DANIEL, administrator la SC RO-VA GRUP SRL, comuna Vidra, judeţul Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Nicolae Marian Daniel este administrator al S.C. RO-VA GRUP S.R.L., societate ce are ca principal obiect de activitate fabricarea băuturilor alcoolice.
În perioada 2-8 octombrie 2006, inculpatul Nicolae Marian Daniel, în calitate de administrator la SC RO-VA GRUP SRL, a produs şi a comercializat către diverşi beneficiari cantitatea de 936.880 litri de băuturi alcoolice, îmbuteliate fără a avea aplicate banderole de marcare fiscale.
În concret, inculpatul a creat bugetului de stat un prejudiciu de 3.600.065 RON (echivalentul a 1.018.089 Euro) deoarece nu a evidenţiat în contabilitatea societăţii accizele datorate bugetului de stat ca urmare a comercializării acestor produse, accize pe care nu le-a declarat şi nu le-a plătit către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ilfov, în conformitate cu prevederile Codului fiscal.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Ilfov s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 6.231.880 lei (reprezentând accize, TVA, amendă şi venituri confiscate). Pentru recuperarea acestui prejudiciu nu s-au luat măsuri asigurătorii deoarece inculpatul nu deţine bunuri în proprietatea sa.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Judecătoriei Cornetu.

Niciun comentariu: