luni, iunie 23, 2008

PDL a decis dizolvarea conducerilor a nouă filiale


Preşedintele PDL, Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, la finalul şedinţei BPN, că, în urma analizei interne a rezultatelor la alegerile locale, s-a decis dizolvarea conducerilor filialelor din Bacău, Constanţa, Galaţi, Sălaj, Gorj, Satu Mare, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

Emil Boc a declarat că rezultatele slabe ale filialelor Bacău, Constanţa, Galaţi, Sălaj, Gorj, Satu Mare, Teleorman, Vaslui şi Vrancea a făcut ca procentul la nivel naţional al partidului, după alegerile locale, să ajungă la 29%.

Boc a precizat că s-a decis dizolvarea conducerilor acestor filiale, întrucât nu au întrunit condiţiile stabilite anterior alegerilor locale de către conducerea partidului, respectiv un preşedinte de Consiliu Judeţean, primarul municipiului reşedinţă de judeţ sau s-au aflat sub 5% faţă de media naţională a partidului, de 29%.

"Aceste organizaţii, de drept, au intrat în proces de evaluare, prin dizolvare, şi am desemnat câte un membru din BPN, sau doi, care ne vor prezenta o strunctură interimară de conducere, la şedinţa BPN de săptămâna viitoare", a mai spus Emil Boc.

Preşedintele PDL a precizat că de analiza la filiala Bacău se va ocupa vicepreşedintele Gheorghe Flutur, la Constanţa - Elena Udrea şi Valeriu Stoica, la Galaţi - Gheorghe Ştefan şi Roberta Anastase, la Gorj - Adrian Videanu, la Satu Mare - Ioan Oltean, la Teleorman - Adriean Videanu şi Marian Hoinaru, la Vaslui - tot Gheorghe Ştefan, iar la Vrancea - Gheorghe Flutur.

Boc a menţionat că "aceşti lideri din BPN sunt mandataţi de conducerea partidului să asigure interimatul şi de a veni cu propuneri pentru îmbunătăţirea perfromanţei politice a acestor filiale".

Emil Boc a precizat că, pe lângă decizia BPN, va avea loc şi o şedinţă mai amplă, a Colegiului Director, cel mai probabil la începutul lunii iulie, la care vor participa toţi liderii de filiale ai PDL


Boc: Nu am demisia domnului Blaga, pentru că nu i-am cerut-o
Boc: Nu am demisia domnului Blaga, pentru că nu i-am cerut-o (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că nu are demisia lui Vasile Blaga din funcţia de lider al filialei Bucureşti, întrucât nu i-a cerut-o, iar această soluţie nu se impune, PDL câştigând alegerile pentru CGMB, cu un scor de 43%.

Emil Boc a declarat că procentul organizaţiei de Bucureşti, de 43%, se situează cu mult peste media partidului, astfel că nu crede că soluţia demisiei lui Vasile Blaga din funcţia de lider al filialei Bucureşti este o soluţie, precizând că a spus acest lucru "din primul moment".

Întrebat dacă Vasile Blaga şi-a prezentat demisia în BPN, aşa cum a anunţat înainte de alegerile locale, Boc a spus: "Repet, eu am spus-o foarte clar, nu este cazul unei demisii la Bucureşti, având în vedere performanţa politică pe care a obţinut-o la Consiliul General, fiind practic partidul care a câştigat alegerile la Bucureşti".

La insistenţele presei, Boc a continuat: "Nu am demisia domnului Blaga, pentru că nu i-am cerut-o".

El a mai declarat că despre acest lucru se va discuta "în şedinţele viitoare", dar deocamdată nu crede că această soluţie se impune.

Niciun comentariu: