luni, iunie 23, 2008

Teatrul lui Shakespeare vine la Timişoara


Fundaţia Culturală Artmedia din Tmişoara va aduce în faţa timişorenilor, în data de 10 iulie, de la ora 19,30, în curtea Colegiului Naţional Bănăţean, un spectacol-eveniment al prestigiosulu "Globe Theatre" din Londra, înfiinţat de William Shakespeare, transmite corespondentul AMOS News.
The image “https://salempress.com/store/images/editorial/globe.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Piesa cu care va fi încântat publicul timişorean este "Romeo şi Julieta", poate cea mai celebră piesă a lui Shakespeare. Scenariul piesei va fi unul complet inedit, cu o viziune futuristă, după cum spune Doina Popa, preşedintele fundaţiei amintite.

Biletele au preţuri individuale de 100 şi 120 de lei şi se găsesc la agenţia de bilete a Teatrului Naţional Timişoara. Spectacolul se joacă în limba engleză.

La peste 400 de ani de când a fost scrisă, "Romeo şi Julieta" rămâne cea mai autentică partitură de amor în interpretarea actorilor Dominique Bull şi Alan Morrissey, alături de care excelează în distribuţie Michael Cocs, Bridgitta Roy, Nitzan Sharron, Perri Snowdon şi Conrad Westman.
http://shakespeare.palomar.edu/Editors/images/Rowe-TC.jpg
Globe Theatre a fost fondată de compania lui Shakespeare în 1598, în districtul Bankside din Londra. Încă de-atunci era unul din cele patru teatre semnificative din regiune, alături de The Swan, The Rose şi The Hope. La The Globe s-au jucat în următorii zece ani câteva din cele mai mari piese ale lui Shakespeare.(Ioana Toma)
http://www.rossettiarchive.org/img/prprb.vol2.209.jpg

Niciun comentariu: