marți, iunie 24, 2008

Cvartetul Transilvan va concerta la Deschiderea Consulatului Onorific al României la Białystok


Deschiderea Consulatului Onorific al României la Białystok, unul dintre cele mai importante evenimente diplomatice din perspectivă instituţională, ale anului 2008 în Polonia, va avea loc marţi 1 iulie.
The image “http://www.filacluj.ro/images/banner_cvartet1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Ceremonia de deschidere, a cărei componentă culturală va fi asigurată de Institutul Cultural Român din Varşovia, se va desfăşura în Sala de Festivităţi a Palatului „Branicki”, replică redusă la scară a Palatului de la Versailles, cămin al uneia dintre cele mai cunoscute familii de magnaţi polonezi. Publicului, format din elitele politice, economice şi cultural-academice ale Regiunii Podlasia, îi va fi prezentat un concert cameral susţinut de renumitul ansamblu clujean „Cvartetul Transilvan”.

Înfiinţat în 1987 şi format din Gabriel Croitoru, Vasile Jucan, Nicuşor Silaghi şi Marius Suărăşan, „Cvartetul Transilvan” este considerat, alături de Cvartetul Voces” din Iaşi şi Trio „Contraste” din Timişoara din Iaşi, unul dintre cele mai bune ansambluri camerale din România.

Formaţia este prezentă la marile evenimentele muzicale naţionale şi concertează frecvent în străinătate, abordând un repertoriu divers, de la marii maeştri clasici şi romantici până la partituri contemporane.(Tudor Cristian)

Mai multe amănunte despre Cvartetul Transilvan

Niciun comentariu: