marți, iunie 24, 2008

Prezenţe româneşti la Festivalul Internaţional de Dans şi Teatru de Mişcare de la Praga


În perioada 1-25 iulie va avea loc, în Cehia, Festivalul Internaţional de Dans Cantemporan şi Teatru de Mişcare – Tanec Praha.

Aflat la cea de-a 20-a ediţie, Festivalul se va desfăşura la Praga, Brno, České Budějovice, Český Krumlov, Ostrava, Pardubice, Valašské Meziříčí.

România va fi prezentă cu două spectacole, alături de companii de dans, coregrafi şi artişti dansatori din Cehia, Spania, Israel, Valonia-Bruxelles, SUA, Slovacia, Germania, Olanda, Taiwan.
Spectacolul „Când zâna nu mai face vrăji...” (coregrafia: Lenka Tretiagová), este inspirat din tradiţiile folclorice româneşti şi cehe, fiind interpretat de copii din Banat, români şi cehi originari din comunele Eibenthal, Sfânta Elena şi Ghernic, şi de copii de la Teatrul pentru Copii „Ponec“ din Praga.

http://www.wdlux.cz/fotogalerie/TP04%20Hrvatin%20stage%20040602.jpg

Spectacolul va fi însoţit de proiecţia unui documentar filmat în Banat, în regia lui Pavel Bureš.

Cea de-a doua prezenţă românească în Festival este spectacolul „Ready «Modern» Made”, în coregrafia lui Florin Fieroiu, interpretat de Carmen Coţofană. Florin Fieroiu descrie astfel spectacolul: „Nu vreau să fiu o parte a unui lucru important; las orice lucru minor să treacă pe lângă mine.Nu vreau să mi se întâmple nimic. Şi cred că această atitudine mă defineşte. Asta înseamnă oare că nu exist? Dar oare putem EXISTA chiar dincolo de alegerile vizibile, importante sau notabile? Dacă luăm de bun faptul că suntem aici şi acum, trebuie să acceptăm, de asemenea, ca adevărat faptul că puteam fi în altă parte.“

Ambele spectacole vor fi prezentate în Praga şi în Brno şi sunt susţinute de Institutul Cultural Român din Praga.(Tudor Cristian)

Niciun comentariu: