marți, iunie 17, 2008

PNGDL


Videanu: M-am întâlnit cu Becali şi am stabilit constituirea majorităţii în CGMB
Videanu: M-am întâlnit cu Becali şi am stabilit constituirea majorităţii în CGMB (Imagine: Mediafax Foto)
Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în cursul serii de luni s-a întâlnit cu liderul PNG, Gigi Becali, stabilind ca cele două formaţiuni politice să constituie majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Adriean Videanu a precizat că fiecare partid va avea un viceprimar al Capitalei. Viceprimarul PDL va fi, cel mai probabil, Răzvan Murgeanu, iar cel al PNG, Robert Ionescu.

Videanu a mai arătat că, din punctul de vedere al PDL, negocierile cu alte formaţiuni politice sunt "închise", PDL şi PNG având majoritatea în CGMB.

Liderul PNG, Gigi Becali, a declarat, marţi, telefonic, la Realitatea TV, că s-a înţeles cu PDL pentru realizarea majorităţii în CGMB, partidul său urmând să primească în schimb un post de viceprimar.

Cele două partide au împreună 28 de mandate din cele 55 din CGMB. PDL deţine în Consiliu 24 de mandate, PSD - 16, PNL - 8, PNG - 4, iar PRM - 3.

Să mai spunem că domnul Bolcaş a declarat că PRM nu dă un gir în alb niciunui partid din CGMB

Bolcaş: PRM nu dă un gir în alb niciunui partid din CGMB (Imagine: Mediafax Foto)
"Mi se pare hazardat să declarăm acum că vom susţine necondiţionat o altă formaţiune politică", a subliniat el.

"Pentru a lua o hotărâre e normal ca celelalte formaţiuni politice care compun CGMB să ne convingă asupra faptului că acţiunile lor sunt benefice bucureştenilor", a menţionat Bolcaş.

Deputatul PRM a adăugat că politica de alianţe a partidului este decisă de Biroul Permanent, de organele de conducere ale partidului, care vor analiza "situaţia complexă" care s-a creat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

"Sunt aici multe imponderabile care trebuie avute în vedere, începând cu situaţia de independenţă a primarului general, condiţiile în care acesta îşi poate păstra sau nu acest statut şi, mai ales, proiectele care urmează să fie desfăşurate", a mai spus Lucian Bolcaş.

Niciun comentariu: