marți, iunie 17, 2008

Tulburări prin televiziunile voiculesciene


Adelin Petrişor: Am demisionat şi hotărârea mea este irevocabilă
Corespondentul special al postului Antena 1, Adelin Petrişor (Imagine: Mediafax Foto)
Jurnalistul Adelin Petrişor a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcţia de corespondent special al postului Antena 1, precizând că hotărârea sa este "irevocabilă".

"Mi-am depus oficial demisia şi am înregistrat-o la secretariat. Preavizul expiră pe 26 (iunie, n.r.). Am vorbit cu şefa ştirilor, Aura Ţiţirigă. Cu domnul Oancea (Sorin Oancea, vicepreşedintele Antena 1 şi director general Antena 3, n.r.) am vorbit la telefon", a declarat pentru MEDIAFAX Adelin Petrişor.

Acesta a refuzat să dezvăluie motivele care au stat la baza deciziei sale de a demisiona, precizând doar că hotărârea este "irevocabilă. "Nu vreau să vorbesc despre motive. Mă privesc pe mine şi pe şefii mei. Oricum, cei nouă ani petrecuţi în Antenă au fost foarte importanţi pentru mine şi le sunt recunoscător oamenilor de aici. Hotărârea mea este însă irevocabilă!", a spus Adelin Petrişor.

Pe de altă parte, Sorin Oancea, vicepreşedintele Antena 1 şi directorul general Antena 3, a declarat pentru MEDIAFAX, că a "auzit de intenţia lui Adelin Petrişor de a demisiona din funcţia de corespondent special al postului Antena 1" şi că urmează să aibă o întâlnire cu acesta, săptămâna viitoare.

Sorin Oancea nu a exclus posibilitatea ca Adelin Petrişor să rămână în cadrul trustului Intact. "Voi încerca să-l conving să rămână. Desigur, el a mai fost plecat, a mai lucrat şi la TVR, după care s-a reîntors la Antena 1. Adelin e o fire un pic mai neliniştită, e foarte exigent cu el însuşi. Poate va pleca, însă poate foarte bine să rămână. Vom vedea", a precizat Oancea.

Jurnalistul Adelin Petrişor a devenit cunoscut publicului în special prin misiunile sale de corespondent de război, din ultimii ani, la Bagdad, în Teritoriile Palestiniene, Irak, Guantanamo Bay, Israel şi Afghanistan.

De asemenea, el a lansat, anul trecut, albumul foto "Corespondent de război", la editura Humanitas.

În 2007, a primit Premiul pentru reportaj la Gala APTR - "Guantanamo, periferia lumii libere" (Antena 3).


Cristian Creţu nu va mai coordona proiectul televiziunii sportive a trustului Intact

Cristian Creţu, directorul Departamentului Sport de la Antena 1 şi Antena 3, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu va mai coordona proiectul televiziunii sportive GSP TV, deţinut de trustul media Intact.

"Nu doresc să comentez decizia luată. Am avut motivele mele personale, despre care prefer să nu discut", a declarat Cristian Creţu.

El a mai spus că va ocupa în continuare funcţia de director al Departamentului Sport de la Antena 1 şi Antena 3. "Am înaintat decizia în scris vineri (13 iunie, n.r.). Mă voi ocupa în continuare de Departamentul Sport al Antenei 1 şi Antenei 3", a precizat Creţu.

Contactat de MEDIAFAX, Sorin Oancea, vicepreşedinte Antena 1 şi director general Antena 3, a declarat că, momentan, există negocieri pentru găsirea unui coordonator pentru proiectul GSP TV, fără a preciza, însă, numele persoanelor vizate.

The image “http://www3.gsp.ro/usr/imagini/349-20251-img_4720cristicretu6.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/4747/2505788/1/gazeta.jpgThe image “http://www.evz.ro/imagemanager/images/2008/aprilie/01/02cristi_cretu.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Postul GSP TV ar putea fi lansat pe 20 iulie, potrivit unor surse din interiorul trustului.

Reprezentanţii trustului Intact au declarat, în luna mai, că televiziunea cu profil sportiv Arenna TV se va numi GSP TV, programele urmând să fie preluate, deocamdată, doar de operatorul de cablu RCS&RDS.

La momentul respectiv, Cristian Creţu a declarat că există discuţii cu privire la crearea unei platfome comune GSP TV - Gazeta Sporturilor. "Tot ce pot spune acum este că va fi o platformă comună, vom folosi informaţii şi reporteri din cadrul celor două instituţii", a afirmat Creţu.

Potrivit lui Cătălin Tolontan, redactorul şef al Gazetei Sporturilor, prin proiectul GSP TV se doreşte crearea unui brand transmedia. "Vom încerca să producem un singur conţinut care va fi consumat de către oameni acolo unde doresc: pe hârtie, pe net, pe TV. Ceea ce va lega toate aceste lucruri, în timp, va fi dezbaterea liberă şi spectaculoasă despre sport, practic esenţa GSP. Redacţiile vor lucra în acelaşi spaţiu, nu putem vorbi despre un număr de oameni de la ziar implicaţi, ci de redacţii întregi care vor lucra la un singur produs. Ioaniţoaia, Vochin, Grădinescu şi alţii vor putea fi găsiţi de către public pe site, pe bloguri, pe telefonie mobilă, în ziar şi pe TV".

Niciun comentariu: