joi, august 14, 2008

Cezar Preda: Candidaturile PDL la parlamentare vor fi finalizate până în 11 septembrie



Cezar Preda: Candidaturile PDL la parlamentare vor fi finalizate până în 11 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)
Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, că democrat-liberalii vor finaliza listele candidaturilor pentru alegerile parlamentare până la data de 11 septembrie, menţionând că în rândul candidaţilor PDL nu vor exista oameni care au avut legături cu fosta securitate sau antecedente penale.

"Finalizarea candidaturilor se va face, aşa cum am promis, până pe 11 septembrie, astfel ca pe 12 septembrie, la Conferinţa Naţională, PDL să poată să-şi prezinte candidaţii", a susţinut Cezar Preda.

El a anunţat că liderii PDL vor ţine cont şi în acest an, aşa cum au făcut şi în 2004, de recomandările societăţii civile şi ale mass-media privind integritatea candidaţilor la alegerile generale.

Mai mult, Preda a făcut un apel la presă şi la societatea civilă să semanleze lucruri pe care eventualii candidaţii le ascund liderilor PDL.

"Nu dorim ca în rândul candidaţilor PDL să fie oameni care să fie colaboratori ai fostei Securităţi, au avut antecedente penale şi care nu fac, moral, cinste unei asemenea demnităţi. Ne vom menţine pe această linie şi nu vom permite, în rândul nostru, asemenea oameni. Suntem ferm hotărâţi să avem candidaţi fără pată", a spus liderul democrat-liberal.

Întrebat dacă în aceste condiţii PDL decide să nu-i acorde sprijin Monei Muscă, Cezar Preda a susţinut că Muscă nu şi-a exprimat dorinţa să participe la alegeri pe listele PDL, dar a evitat să spună dacă ar fi de acord cu candidatura acesteia, menţionând că nu-l interesează acest subiect.

"Mona Muscă nu şi-a exprimat dorinţa să participe la alegeri pe listele PDL. În momentul în care o va face, vom lua decizia în spiritul principiilor pe care le-am stabilit. (...) Eu nu mi-am pus niciodată problema candidaturii sale şi nu m-a interesat niciodată acest subiect", a afirmat el.

În ceea ce priveşte problema candidaturii lui Mitică Dragomir pe listele PDL, întrebat dacă liderii democrat-liberali ştiau că Dragomir are antecedente penale, Preda a menţionat că "majoritatea liderilor din BPN nu-l cunosc pe domnul Dumitru Dragomir".

"Doar de la televizor, din show-urile televizate. Ca politician şi ca CV nu l-am cunoscut şi nu am avut niciodată legături cu domnia sa", a spus democrat-liberalul.

"Şi o să mai auziţi nume, aşa cum auziţi că fiecare partid caută personalităţi. Noi, atunci când am avut oameni care au decis să vină în rândurile noastre, am făcut public imediat. Aţi văzut şi la domnul Sever Voinescu, şi la domnul Cătălin Avramescu. Nu am avut ce să ascundem. Dacă vreodată domnul Dragomir va ajunge aici, la pupitrul acesta, să vă spună acelaşi lucru, prezentat de un mare lider al PDL, îl întrebaţi acolo tot ce doriţi. Deocamdată, nu a ajuns la pupitrul acesta şi nu va ajunge prea curând", a conchis Preda.

2 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Referitor la cei doi candidati ai PD-L amintiti de dl. Preda, as sublinia doar ca ambii sunt pe cale sa se constitue in ideologi opusi Uniunii Europene. Iata de pilda ce scrie Catalin Avramescu in COTIDIANUL: "Pornita stramb, sederea Romaniei in Uniunea Europeana nu are cum sa fie permanenta. [...] Aproape toate argumentele vehiculate in favoarea aderarii sunt eronate, daca nu sunt chiar manipulari cinice".
Iar Sever Voinescu scrie in DILEMA VECHE: "Parlamentarii europeni sunt niste anonimi recrutati dintre politicienii de categorii secunde din tarile lor si parazitati de toate relele care fac din UE un corp greoi, ineficient si nereprezentativ.[...] Divortul dintre UE si cetatenii europeni abia incepe".
Cred ca nimeni nu pretinde ca UE, parlamentul de la Strasbourg sau Comisia de la Bruxelles sunt din toate punctele de vedere impecabile. Dar a le contesta in acest mod este dupa parerea nea neconstructiv si demagogic, si nu poate constitui optiunea unui (viitor) senator sau deputat roman.

Bibliotecaru spunea...

Domnul Răducanu, eu sunt convins că cei doi vor pierde aplombul după alegeri, ori vor deveni parlamentari şi atunci discursul "independent" nu va mai fi atât de independent pentru că va fi discursul partidului, ori vor pierde şi atunci se vor "ruşina".