vineri, august 01, 2008

Conducerea Senatului decide la jumătatea lunii august dacă va convoca sesiune extraordinară


Conducerea Senatului decide la jumătatea lunii august dacă va convoca sesiune extraordinară (Imagine: Mediafax Foto)
Conducerea Senatul se va întruni la jumătatea lunii august pentru a lua în discuţie oportunitatea convocării unei sesiuni extraordinare a acestui for legislativ în care să se discute solicitările de avizare a începerii urmăririi penale în cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Sereş.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că raportul Comisiei juridice în cazul Sereş ar putea întârzia însă, din cauza inconsecvenţei DNA şi din cauza posibilităţii apariţiei unor noi elemente la dosar.

"DNA a dat iniţial NUP în cazul Sereş şi apoi această soluţie a fost infirmată. Probabil că aceste oscilaţii se datorează apariţiei unor elemente noi în dosar, elemente care vor trebui să fie analizate de Comisia juridică", a declarat Andrei Alexandru.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, luni, conducerii Parlamentului, organizarea unei sesiuni extrordinare pentru avizarea urmăririi penale a unor foşti miniştri şi actuali parlamentari, având în vedere cele menţionate în raportul prezentat în 23 iulie de Comisia Europeană.

Cererea adresată luni de şeful statului este a doua de acest fel trimisă Legislativului, o solicitare similară, care făcea referire şi la necesitatea reexaminării cu celeritate a Legii Curţii de Conturi, fiind transmisă la începutul vacanţei parlamentare. Înainte de această primă scrisoare, şeful statului retrimisese Parlamentului Legea Curţii de Conturi pentru reexaminare.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, cu 5 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", convocarea în data de 13 august, ora 11.00, a unei sesiuni extraordinare a Camerei, cu două puncte pe ordinea de zi: situaţia inundaţiilor şi avizul începerii urmăririi penale a foştilor miniştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

Niciun comentariu: