miercuri, august 13, 2008

Se înfiinţează Orchestra Naţională de Tineret


Pentru prima oară în România, se va înfiinţa o Orchestră Naţională de Tineret, alcătuită din instrumentişti români cu vârste cuprinse între 16-25 de ani din Bucureşti, Braşov, Cluj, Tg. Mureş, Baia Mare, Constanţa, Chişinău. Iniţiativa a fost anunţată de organizatorii Festivalului Internaţional de muzică clasică „Enescu şi muzica lumii”, festival în plină desfăşurare la Sinaia.

Desfăşurat în fiecare an în preajma aniversării zilei de naştere a compozitorului George Enescu, între 9 şi 19 august, festivalul este în acelaşi timp şi o modalitate de promovare şi susţinere a tinerilor muzicieni români şi străini.

În cele zece zile de festival, tinerii vor fi pregătiţi de profesori specialişti invitaţi din ţară sau străinătate, iar în ultimele trei zile de festival vor susţine trei concerte extraordinare în Buşteni (17 august), Braşov (18 august) şi Sinaia (19 august). Programul Festivalului va mai include şi recitaluri extraordinare susţinute, printre alţii, de pianistul Valentin Gheorghiu, violonista Mihaela Martin (Germania), violoniştii Liviu Prunaru, Marius Nichiteanu (Germania) etc. Totodată, în cadrul festivalului va putea fi auzită şi vioara Guarnerius – vioara care i-a aparţinut compozitorului George Enescu şi care a fost câştigată, prin concurs, de către Gabriel Croitoru.

Organizatorii acestui festival sunt Centrul European de Cultură Sinaia în parteneriat cu Fundaţia Prietenii Muzicii „ Serafim Antropov” Bucureşti. (Mirela LEONTE - AMOS News)

Niciun comentariu: